сряда, 10 ноември 2010 г.

За здравето на нашите деца



Днес грижата за децата става социална задача, днес иде реч за силата на интелектуалния потенциал, правилното развитие на вътрешните и репродуктивни органи.От всичко това зависи бъдещето на нацията. И не трябва да се забравя, че здравето на децата в значителна степен се формира до тяхното рождение. Въпреки прогреса на медицината всяко следващо поколение е все по-слабо, доколкото фактически естественият подбор е свършил. Но физически болестите ни нападат като крадец през нощта. Здравето на човека се базира на наследствените характеристики на родителите, състоянието на тяхното здраве към момента на зачатието, грижите на жената за своето здраве през периода на бременноста, естествено раждане (притискане на детето към гърдите на майката половин час след раждане) и кърмене.
За сега репродуктивното здраве на жените се влошава катастрофално. Неоценима помощ на здравето на жените оказва постъпването на всички необходими микронутриенти, особено жизнено важни аминокиселини, мастни киселини, минерали, витамини, ензими и други
биологично активни вещества., тъй като още за вътреутробното развитие на детето е важно получаването на нутриенти (за ръста) в адекватно количество и качество. В противен случай, дефицитът даже на едно много важно вещество води към необратими изменения, така например недостигът на фолиева киселина предизвиква опасност от вътреутробна гибел или уродство на плода, недостигът на селен - наследствена кистозна фиброза на задстомашната жлеза, недостигът на цинк води до оток на главния мозък, разцепване на небцето, изкривяване на гръбначния стълб, порок на сърцето. Именно за това укрепването здравето на бременните жени с помощта на БАД позволява да се подобри здравето на бъдещите поколения чрез подобряване на здравето на техните майки в най-отговорния период на формирането на плода.
Когато в дома се появи бебе, на всички им се иска то да порасне здраво, умно и способно, за да преодолява всяко препятствие в своя зрял живот.
Родителите са готови да подарят на своето дете всичко най-хубаво, да го хранят с изискани блюда, да купуват желани от детето играчки и то да бъде обучавано от най-добрите преподаватели. Но с времето изведнъж забелязват, че синът или дъщерята започват много да капризничат, нервничат, лошо да се учат в училище и бързо да се уморяват. Започват се дълги и мъчителни посещения при доктори със скъпоструващи изследвания, за да разберем какво се случва. А истинската причина се крие в това, че детето не получава балансирана в качествено и количествено отношение храна, способна да удовлетвори всички пластически и енергетични потребности на растящия му организъм.
Сътрудници на Дортмунския институт, занимаващи се с проблемите на детското хранене, се опитали да отговорят на въпроса „Какво ядат децата?” Като основен извод може да се счита следното: Децата ядат твърде много сладко, което съдържа много излишни калории, без каквито и да е хранителни вещества. Вече седемгодишни деца употребяват от 60 до 70г. захар на ден. Даже ако детето се ограничава със сладкото, източник на захар могат да се явят плодовите напитки, лимонадата, лишавайки организма от още по-потребните филтрирана или минерална вода. Освен това, храна с високо съдържание на рафинирана захар, отслабва имунната система с това, че поврежда способността на организма да изработва нужните антитела за борба с инфекциите. Медицинските изследвания показват, че количеството антитела достоверно пада, даже и в случаите, когато човек изяжда не повече от 18гр.захар. За нагледност може да се каже, че такова количество захар се съдържа в половината от обичайните бутилки газирани напитки.
Мляко и млечни продукти днешните деца употребяват една трета по-малко в сравнение с количеството,установено в рамките на проведените преди 15 години назад изследвания.В резултат на това постъпващия в организма калций е до 25процента по-малко от препоръчаното количество от Германското дружество по въпросите на необходимото качествено хранене.А се знае ,че именно калция е особено важен за израстващия организъм.
Освен това децата и подрастващите започнаха да ядат повече месо и колбаси и това като правило означава, че те получават с храната повече мазнини в скрита форма, съставът на тези месни изделия не се отличава с висока хранителна стойност, а употребата на баластни вещества и продукти, съдържащи основни източници на витамини и минерали, са далече от постигане на идеални показатели. А нали витамините, макро-и микроелементите контролират всички важни процеси в организма и ако тези компоненти на храненето не достигат, активността на ферментите се снижава и процесите на жизненост стават разбалансирани, и водят към понижаване на адаптационните възможности на детския организъм, нарушена обмяна на веществата, изоставане в интелектуалното развитие. В резултат, такова хранене предизвиква в нашия живот това тревожно явление, опасността от което все още не е оценена в пълна мярка. Има се предвид така нареченото преждевременно ранно развитие при децата.
Акселерацията придоби характер на епидемия, поразявайки цялото човечество. Преждевременното съзряване на детския организъм, изпреварващо неговото умствено развитие, се определя от учените не като нещо друго, а като ускорен процес на стареене на тъканите на човешкото тяло - защото се оказва отрицателно въздействие на физическото и умствено здраве на децата, на имунитета и дълголетието. Това потвърждава днес ВРТ-диагностика. И на мен много би ми се искало да обърна внимание на родителите на тези много тревожни данни. Моля не забравяйте: Обогатявайки рационалната храна на детето със месо, пушени продукти, сладки неща, вие без да искате съкращавате неговия живот, вашето дете ще плаче заради това за здравето си.
Всички тези диатези, екземи, бронхити, тонзилити и пр.детски болести са не друго, а резултат на сляпа родителска любов, неограничена от здрав смисъл. А нали именно в първите 10 години от живота се формира елементарната база за развитие на човека за целият му следващ живот. И за това, за да бъде структурата на тялото на възрастния човек здраво, всеки малък елемент, заложен през детската възраст на бъдещия възрастен организъм, трябва да съдържа в себе си определени важни компоненти. Но за съжаление в днешно време обичайната детска храна даже теоретически не може да побере необходимото количество от тези важни компоненти, в организма те практически не се произвеждат.За това просто е необходимо да се обогати храната с такива биологически активни вещества Изводът е че причините са неправилното хранене и гледане, генетичните особености, стресът вследствие на лоши семейни отношения и миазми, унаследени или придобити след имунизации. И тъй като не можем да повлияем на вътрешните работи на семейството и засега не е реално да се променят гените, остава да разгледаме храненето и миазмите. Съвсем отговорно можем да твърдим, че именно тук е ключът към перфектното здраве на децата!
Храненето не означава просто детето да яде каквото иска или каквото му даваме. Много често храните на трапезата ни са непълноценни, замърсени с различни токсини и лишени от жизнена сила вследствие на термична обработка, консервиране, облъчване и т.н.. Така на клетъчно ниво се стига до недостиг на жизнено важни аминокиселини, мастни киселини, минерали, витамини, ензими и биологично активни вещества. Това е една от много важните причини за отслабване на жизнеността и влошаване на имунитета
Ето защо е толкова важно всяко дете, особено ако живее в града, да приема редовно суперхрани и хранителни добавки, които да го подхранват на клетъчно ниво. Най-добрите суперхрани в света са микроводораслите АФА и спирулина, коластрата от крави и студено пресованите растителни масла, богати на незаменими (есенциални) мастни киселини /Е.М.К. / предлагани от компанията АКВАСОРС. Децата, които се подхранват с тях, повишават своите защитни сили / имунитета /, боледуват по-рядко и обикновено се справят с болестите без антибиотици .
Д-р Петър Найденов, холистичен лекар, класически хомеопат

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D