четвъртък, 18 ноември 2010 г.

Хималайската кристална сол (ХКС) – бялото злато на планетата

Защо хората инстинктивно се привличат от океана? Може би подсъзнателно всички
ние копнеем по специфичните вибрации на първичния океан, от който е произлязъл животът, и при който можем да се завръщаме винаги, когато трябва да заредим батериите си и да се регенерираме на най-дълбоко ниво. На брега на морето оценяваме и се възползваме най-пълно от солите и водата. Вдишването на морските изпарения пречиства и лекува, а разбиването на морските вълни създава атмосфера, богата на полезните отрицателни йони. А къпането в солената вода, напомняща амниотичната течност в майчината ни утроба, много дълбоко ниво удовлетворява първичните ни емоционални и физически нужди и ни носи сигурност, спокойствие и чувството, че всичко е наред.
Когато вземаме вани с ХКС, ние се потапяме в истински океан от енергия, който реба-
лансира слабите ни места и реактивира протичането на жизнената сила през тялото ни. Всички наши органи и системи започват да резонират с различните естествени енергийни честоти на минералите в ХКС. Това активира собствените ни регулаторни механизми и способностите ни за самоизцеление. Установено е, че тялото ни усвоява най-пълно минералите и енергиите на ХКС около пълнолуние, когато способностите ни за самолекуване са в пик, енергията ни тече най-силно и можем да възстановим баланса на слабите си места. От друга страна, около новолуние най-изявен е пречистващият ефект на ХКС, понеже тогава способността на тялото за детоксикация е най-голяма. Затова солените вани с ХКС по новолуние имат пречистващ ефект, който може да се сравни с тридневно гладуване, а по пълнолуние ефектът им е подхранващ и укрепващ.
При вани с обикновена вода влагата се извлича от кожата и тя се изсушава. За разлика от това ваните с ХКС помагат на кожата да задържа вода и да не изсъхва, затова те са полезни и са хора с много суха кожа. По време на такива вани токсините напускат от тялото чрез осмоза и преминават в солената вода, а полезните минерали от ХКС се абсорбират през кожата и навлизат в организма. Така той се подхранва с нужните му елементи и балансира своето рН в посока към алкализиране. Освен това вдишването на солените изпарения укрепва лигавиците на носа, синусите и дихателната система.
Соленият разтвор за пиене (соле) от ХКС ни снабдява с комбинираните енергии на 84
вида йонизирани минерали и микроелементи, които остават в тялото ни до 24 часа. Соле хармонизира алкално-киселинното равновесие и нормализира кръвното налягане.  
Помага ни да разтворим и изхвърлим натрупаните утайки, които иначе водят до камъни в бъбреците и жлъчката, ошипяване, подагра, артрит, ревматизъм, намалена подвижност на ставите, артериосклероза и т.н.
Соле помага и при кожни болести като пречиства организма отвътре и намалява влечението ни към вредни храни, алкохол, цигари и пр.
Соле е отличен продукт за балансиране на pH (вкл. намаляване подкиселяването на
мозъчните клетки) и избавяне от тежки метали и други токсини, защото йонизираните
минерали в ХКС разбиват техните молекули. Приемана редовно вътрешно като 1% разтвор, ХКС успешно чисти от организма олово, живак, арсен, амалгама от пломбите, калциеви депозити (шипове, камъни, съдови плаки), дори и отлагания от животински протеини, като ни помага да ги метаболизираме и да ги изхвърлим чрез урината.
Соле може да балансира кръвната захар и/или да намали усложненията при диабет;
подпомага дейността на нервните клетки и пренасянето на информация по нервните
влакна; подобрява усвояването на храната в тънкото черво; изчиства бронхите от слузни налепи, което е особено полезно при астма, муковисцидоза, ХОББ, емфизем и фиброза на белите дробове; изчиства задръстените синуси; притежава антихистаминов ефект; предотвратява мускулните крампи; укрепва костите и намалява остеопорозата; регулира съня и облекчава безсънието; при гаргара облекчава сухата кашлица; помага за подобряването на либидото; помага срещу разширени вени.
ХКС е най-чистата сол на планетата, гарантирано свободна от каквито и да било 
токсини, тежки метали и други замърсители, които се срещат в обикновената трапезна сол.
Морската сол отдавна не е здравословна, тъй като моретата се превръщат в бунища
за вредни и токсични вещества като например диоксин, живак, ДДТ и др. Зачестяват и
случаите на нефтени разливи. Освен това производителите рафинират солта, преди да я пуснат за продажба, и поради това тялото ни трябва да изразходва много повече енергия за да я усвои. Минералите в нея, макар и налични, са трудно достъпни за организма.
Затова тя изобщо не може да се сравнява с ХКС, където всичките минерали са свързани по хармоничен начин. А това означава, че на енергийно ниво ХКС е много по-добра и тялото ни лесно я усвоява, без да прахосва енергията си.
Типичната готварска сол е „пречистен” натриев хлорид с добавени алуминиеви соли,
вещества, абсорбиращи влагата и други неестествени съставки. Алуминият може да доведе до болестта на Алцхаймер. Всеки излишен грам сол задържа 23 грама излишна вода в тялото, което се проявява като целулит и клетъчно обезводняване. Освен това, тялото се опитва да се освободи от пречистения натриев хлорид като го отлага в ставите, съдовете и органите. Това може да доведе до подагра, артрит, камъни в бъбреците.
Каменната сол също не е толкова добра, колкото ХКС. В нея минералите не са свър-
зани в кристалната решетка на солта в колоидална форма, а са само смесени с нея и
затова на практика са безполезни, тъй като трудно се усвояват. ХКС се е образувала
преди 250 милиона години при огромно налягане, специфично единствено за Хималаи-
те. Каменната сол не е била подложена на толкова екстремални условия.
Една чаена лъжичка соле съдържа около половин грам сол. Може да се взема всеки
ден. Не само че няма противопоказания, но в такова количество солта е жизнено необходима. Естествено, много по-добре е да си я набавяме от ХКС. Средно хората консумират около 3-8 грама сол, ето защо е добре да подправяме и ястията с ХКС вместо с обикновена готварска сол (ОГС). Тъй като ХКС е полезна, може да се употребява по-свободно в сравнение с ОГС. Единственото изключение са хората на хемодиализа и с тежка хипертония, които трябва да приемат само по една доза солен разтвор (1 чаена лъжичка в 200 мл вода) сутрин на гладно. За всички останали дозата е 1 чаена лъжичка сутрин плюс колкото решите за подправяне на ястията (но не повече от 6-8 грама – в случая повече не е по-добре).
Количеството от една чаена лъжичка наситен разтвор (соле) се препоръчва като на-
пълно достатъчно, за да се набавят много микроелементи. От вибрационна гледна точка е достатъчна и една капка. При малки деца дозата е няколко капки на ден. Може да се приема и неразредено соле, но веднага след това трябва да се изпие чаша чиста вода.
Соле действа на празен стомах и само за 24 часа. Ако искате, може да го вземате
вечер вместо сутрин, но трябва да спазвате ритъма и да го приемате на гладно.
Няколко капки соле на ден подобряват имунитета и жизнеността на животните.
След като сте пили ХКС, не пийте кафе или черен чай, защото те подкиселяват орга-
низма и действат диуретично – следователно намаляват ползите от ХКС. Можете да пиете билков чай, особено с лимон, защото той алкализира.
За очни бани 1% разтвор на ХКС може да се ползва само еднократно, защото в него
се развиват лесно бактерии.
ХКС е много полезна през бременността както за майката, така и за бебето, защото
повишава нивото на енергия и подобрява състава на амниотичната течност. Същите 84 минерала и микроелемента в същата пропорция се съдържат в кръвта на всеки човек.
Минералите, които се утаяват на дъното на солето, не са в йонизирана форма и не са
включени в кристалната решетка на ХКС. Те не са в органична колоидална форма и не е нужно да се разбъркват, за да се пият. Те са безвредни (нито вредни, нито полезни).
Соле се приготвя като в буркан с чиста вода се поставят кристали ХКС до получаване на наситен разтвор. На дъното на разтвора трябва да има неразтопени кристали. Трайността на такъв разтвор е неограничена.

Източник: www.anhira.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D