сряда, 24 ноември 2010 г.

Най-новият продукт на АкваСорс : ПЛОДОВА ЕНЕРГИЯ от диви горски плодове - за здраво сърце и дълголетие

От биохимична гледна точка процесът на остаряване и боледуване е свързан с отровните съединения на кислорода – свободните радикали и техните бели, които могат да се сравнят с повредите от ръждата по металните части на колата, например. Не случайно днес на преден план излизат веществата - антиоксиданти, способни да контролират и неутрализират излишните свободни радикали, да ни защитят от пагубните прекомерни окисления и последиците в очите, ставите, кръвообръщението и сърцето, върху кожата, нервните клетки, възпроизводителната функция и генетичния материал.
Всеки човек знае, че  плодовете и зеленчуците са основен източник на важни вещества за здравето, в това число и антиоксиданти. Като мярка за антиоксидантно съдържание и база за сравнение, през 2007 г. Американският Щатски Департамент по Земеделие (USDA) разработва скала за измерване на противоокислителния потенциaл в различните плодове и зеленчуци, наречена ORAC (Oxigen Radical Absorbent Capacity) - Капацитет за абсорбиране на кислородни радикали. От изследванията и пресмятанията на д-р Роналд Приор, известен изследовател на антиоксидантите, разбираме, че на ден можем да използваме само между 3000 и 5000 ORAC единици. И още, че човек обикновено поема само 1000, и дори когато спазва препоръката да изяжда 5 порции сурови плодове и зеленчуци дневно – стига до 1750.
      Сравнението между различните плодове чрез ORAC скалата (за 1 грам) показва, че изборът ни не е без значение: ябълка, банан 20-22; морков 50; домат 60; броколи 130; а дивите горски плодове от 220 до 340, като начело в нашата географска ширина са боровинките.  И дълго са били, докато не са открити зрънцата акай, в Амазония - доскоро непознати плодчета за останалата част на света заради нетрайността си, но много използвани от местното население, с ORAC капацитет 350-610! Заради кризата в пълноценното хранене на съвременния човек, търсенето на нови непокътнати хранителни източници на планетата продължава. И така преди 2-3 г на световната общественост е показана новооткрита суперхрана – макуй бери, почти с 2 пъти по-голям ORAC капацитет от Акай. В Патагония, Южна Америка индианците мапуче го консумират като лекарство и защита. Макуй бери е обявена за суперхраната на планетата за 2009 г и е сред първите 3 най-пълноценни храни на земята. Защо и ние да не се възползваме от необхватния им потенциал, поднесен от АкваСорс в лесен за употреба продукт и да се присъединим към виолетовата мания на wellnеss обществото, което иска да остарее в здраве и активност?!
Продуктът ПЛОДОВА ЕНЕРГИЯ е подбрана компания от най-изявените в ORAC скалата дребни плодове – познатите ни черни и червени боровинки, малини, къпини, черен бъз, касис, арония, нар, диво черно грозде, диви вишни, морски зърнастец (ракитник или облепиха) и екзотичните екваториални акай и макуй.
      ГОРСКИТЕ ПЛОДОВЕ са с висока хранителна стойност с минимални калории и ценни лечебни качества. Техният богат разнообразен химичен състав се отличава с високо съдържание на въглехидрати, пектин и целулоза, дъбилни и багрилни  вещества. С извънредно важни специфични ензими за окислително-възстановителните процеси в организма. Етерични масла и органични киселини (лимонена, ябълчна, хининова, бензоена, оксалова), а  в черните боровинки и рядката янтарна киселина, обявена като чудото за съхранение еластичноста на стените на кръвоносните съдове. (Участник в цикъла на Кребс за производство на клетъчна енергия, инжектирана при мозъчен спазъм спасява живота)
      Дребните горски плодове (бери в английския и ягоды на руски) са естествен източник на витамин С, като съдържанието му в тях многократно превишава това в портокалите и лимоните. Те са резервоар на най-ефективните антиоксиданти: каротеноиди, витамин А, витамин Е, групата В (в морския зърнастец вкл В12), флавоноиди, антоцианидини и от векове се използват за подобрение на зрението и състоянието на очите, на сърдечно-съдовата система и кръвообръщението. Доказано е, че антиоксидантните витамини С, А, Е, особено в синергична комбинация, унищожават канцерогените и предпазват от различни видове рак и значително намаляват опасността от инфаркт. Бери плодовете имат  букет от лесно усвоими органични минерални соли като калиеви, калциеви, натриеви, фосфорни, мазнезиеви, желязни и от векове са предпочитана храна при болни от колити с диарии, атеросклероза, хипертонична болест и др. Народната медицина препоръчва дъвкането на листа и плодове при проблеми с венците (къпина). Народът винаги ги е ползвал при анемия и след продължително боледуване, защото плодовите минерали, се възприемат лесно от организма и бързо се оползотворяват, особено желязото - бързо се натрупва в железните депа и се използва за изграждане на хемоглобина.
Мазнините (най-много до 2-3% в плода) се съдържат предимно в семената (приблизително 20%), главно есенциални мастни киселини като омега 3, 6, 9 и дори известно количество фитостерини - с голямо значение за свързването и изхвърлянето на холестерола от човешкия организъм, което прави дребните плодове особено полезни при сърдечно-съдови проблеми, диабет, метаболитни заболявания и затлъстяване. Естествен източник са на елементи като йод, манган, цинк, молибден, ванадий, хром, силиций, арсен дори кобалт, никел, злато, литий... Имат изключителен минерален състав за някои бъбречни и чернодробни заболявания, както и за деца и подрастващи за образуването на костите и зъбите, срещу остеопороза, при бременни и при голямо физическо натоварване за подкрепа  на нервите и мускулите. И макар,че съдържанието на аминокиселини е поне 10 пъти по-малко отколкото в месото, някои от  тях като малините и екзотичните акай и макуй, са по-пълноценна храна от зеленчуците.
      Силата на поднесената ни формула ПЛОДОВА ЕНЕРГИЯ, освен букета от  ценни усвоими  хранителни вещества, е в изключително високото съдържание на естествени фитохимически вещества, които придават на растенията цвят и аромат, а всъщност са тяхната имунна система, защитаваща ги от радиация и болести. Щедро пръснати от Създателя по цялата земя, дивите дребни плодове са храна за  ефективно укрепване имунната система на хората!
Специализираната литература посочва каротеноидите в тези плодове  като антиоксиданти със силни противоракови свойства, подтискащи образуването на свободни радикали в органите и ставите, защитник срещу тумори, бръчки, дегенерации в очите, черния и белия дроб. Проантоцианидините и антоцианидините са мощни защитници на съдовата система и притежават удивителната способност да свързват и укрепват различните видове колаген, особено в меките тъкани, сухожилията, ставните връзки и костите. Подпомагат оросяването на всички жлези и органи, което реално е истинската профилактика срещу болести. Лекуват синини, разширени вени, хемороиди и предпазват от остеопороза. Понеже са водоразтворими, неутрализират свободните радикали в тъканните течности, появили се в резултат на тежки тренировки и претоварване. Биофлавоноидите и  антоцианозидите укрепват капилярите, предпазват от катаракта, нощна слепота и подобряват оросяването. Подобно на пикногенола те също преодоляват кръвномозъчната бариера и предпазват мозъка и нервната тъкан от окисление (т.е. от гранясване!)
      Продуктът ПЛОДОВА ЕНЕРГИЯ представлява смес от лиофилизирани цели плодове или  изсушени чрез замразяване, при което се запазват  биологичноактивните вещества и се увеличава антиоксидантия потенциал. Какво показва изследването за краткия период от употребата на макуй по света: Цялостно подобряване на здравето.Повишаване на защитните сили. Детоксикация. Отслабване – бонус, а не цел. Справяне с чувството за умора. Добър сън. Дали е така? Няма как да узнаем, ако не опитаме!
КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ от ПЛОДОВА ЕНЕРГИЯ:
  • Детоксикация, слаб лаксативен и пичогонен ефект(това е временно,не спирайте!)
  • Повишаване на енергията и работоспособността
  • Подобряване на кръвообръщението и храненето на крайни  капиляри-очи, крайници
  • Защита макулата на окото
  • Подобряване състоянието на сърдечно-съдовата система
  • Защита от алкохола
  • Срещу болести на белия дроб – астма, туберкулоза, емфизем, бронхит
  • Подмладяване и заздравяване кожата и защита срещу бръчки
  • Профилактика срещу дегенерации – рак, диабет, катаракта, ставни изменения
  • Профилактика срещу отключване на генни проблеми
  • Подтискане растежа на туморите
  • Повишаване на потентността, подобряване на репродуктивността
  • Подобряване на перисталтиката и храносмилането
  • Облекчаващ ефект върху болките в тялото
  • Положителен ефект при депресия и други психични болести (епилепсия)
  • Предпазване от атеросклероза и помощ за  разграждане на мазнините
  • Регулация нивото на холестерола и регулиране нивото на кръвната захар
Трябва ли да взимам антиоксиданти? Всеки прави своя избор, според целите си! Поне 3-4 капсули на ден ПЛОДОВА ЕНЕРГИЯ по време на хранене, заедно с останалите плодове и зеленчуци, осигуряват на организма препоръчваната защита от 5000 ORAC единици.   Останете здрави и високи! Желая ви го от сърце.  
                                    Ели Хорозова

2 коментара:

  1. "Детоксикация, слаб лаксативен и пичогонен ефект(това е временно,не спирайте!)"
    След тридневна употреба на плодова енергия мой братовчед изхвърли песъчинки, доста болезнено е било, но той не се отказа...

    ОтговорИзтриване
  2. Mnogo e dobar prodykta.Moqta dasherq go pie i e mnogo dovolna po malko qde.

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара :D