неделя, 9 януари 2011 г.

Филма "Еволюция на съзнанието"

Създадохме филма с най-добро желание за вас!

Искахме да ви вдъхнем кураж, надежда, вяра и да ви изпратим поне мъничко любов...

Определено се получи!

Това може само да ни радва и да ни зарежда с още повече увереност за положителното и хармонично бъдеще на планетата. Важно е да помним, че процесът на трансформация от деструктивно към съзидателно колективно поведение изисква активното участие на всеки от нас.

Това не означава задължително да хукнем през глава по семинари, да станем вегетарианци на мига, да започнем да вярваме на всяка ню ейдж приумица или да се караме на другите, ако мислят негативно :D Не, плийз! Да започнем от малките неща!

Да се усмихнем на някого днес или да благодарим за нещо от сърце. Като например, че сме живи и че ни е подарен още цял един ден в този интересен и вълнуващ свят. Да помогнем на някого, за да си доставим удоволствие. Да дадем, за да получим удовлетворение. Да освободим другите от критицизма си и да им подарим свободата да бъдат такива, каквито са. Те го заслужават, както и ние.

Този модел на поведение е качествено нов за обществото и цивилизацията ни, но е единственото ни истинско спасение.

Нека си го признаем, а? Човечеството се самоизяжда! Вредим си един на друг, вместо да си помагаме и цялата природа се бунтува срещу това. Най-парадоксалното е, че страданието ни е причинено от мутацията на собственото ни вродено качество - патологичният негативен егоизъм. Око за око, зъб за зъб. И ако я караме така, целият свят ще ослепее, беше казал Ганди.

Каква е разликата между съзидателен и разрушителен егоизъм ли? Много просто! Мантрата на разрушителния е - "Искам всичко само за себе си", а мантрата на позитивния - "Искам всичко, за да давам на всички!"

Толкова е просто, нали? Първият вариант води до затваряне на хората един към друг. Стават врагове, защото не искат да споделят нищо. Страх ги е и пазят всичко само за себе си. Гогол ли беше написал оная повест за Плюшкин? Май беше той... "Мъртви души" се казваше. Онзи трупаше всякакви вехтории в къщата си и живееше като просяк, а беше богат. Накрая пукна и кво? Ядец :D Цел живот просяк и накрая мъртъв. Живял сам и нещастен. Евала!

Трябва да разберете, че всички носим това качество в себе си в една или друга форма, в една или друга степен на негативност и разрушителност. Но нека видим какво става при втория вариант, когато се отнасяме положително към света и сме отворени за хубавите неща в живота и за споделянето им. Когато искаме да получим, за да дадем! И не говорим за пари, а за енергия. Защото ние това обменяме през цялото време - енергия под различни форми - на банкноти, на подаръци, на жестове, думи, емоции, реакции.. Какво става, ако получаваме енергия, за да отдадем енергия на другите?

Става приказка, разбира се : ) Хората стават отворени един към друг, подозрителността им изчезва, защото разбират, че всичко е на показ и всичко е за споделяне, а искреността и отдаването на добро са най-висш ценностен критерий и еталон за поведение в обществото. Бизнесът се превръща в естествен обмен на стойност, а не бой до кръв за трохи. Медиите стават проводници на положителна енергия, а държавите започват да се обединяват в полза на общото благо. Първоначално в малки териториални съюзи, в последствие и в по-големи общности, каквито вече има на планетата и най-после в една единна и цялостна държава, наречена Планетата Земя.

Никой нищо няма да отнесе от тук, нали разбирате. А всички ще си ходим рано или късно : ) И това, ако не ни свързва, не знам какво. Обичайте се и се старайте малко от малко да правите добро първо на себе си, после и на всички останали. Колкото можете, колкото ви дава сърце. Дори само една усмивка понякога е голяма крачка. Дори само една добра дума може да промени нечий живот в положителна посока. Само така ще запазим човечеството. Само така ще се опазим един друг. Като си даваме любов и признателност!

Минутка за интернет маркетинг - копирай това и го сложи на статус, напиши го в писмо и го изпрати на всичките си приятели или излез на балкона и просто го изкрещи :D :

"Защо да чакаш до 2012-а?
Започни днес!
Еволюирай безплатно още сега!
Покажи, че вече си на следващото ниво!
Струва си : )))"

Димитър Божанов,
автор на сценария и страстен проповедник на идеята




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D