събота, 12 март 2011 г.

7 ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ЗА ЗДРАВЕТО ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

Пролетта е прекрасен сезон на възраждането на живота, на романтични чувства и игра на хормоните, и на какво ли още не…Но тя носи и своите предизвикателства за здравето на хората. Тук ще ви разкажем за някои от тях, като същевременно искаме да ви отправим някои полезни препоръки за профилактика и освобождаване от определени негативни състояния.
  • Пролетта е периодът, когато организмите ни дават по-малки или големи индикации за натрупаните в тях токсини през зимата / в резултат на интоксикиращото и непълноценно хранене през зимата и на по-статичния начин на живот/. Възниква необходимостта от детоксикация. Хората, които преди началото на пролетта извършват пречистващи диети или постят, при което включват големи количества пресни плодове и зеленчуци, са в по-добрата позиция, така също и хората, които са провели детоксикиращи режими с природни храни и добавки. Затова препоръката ни за решаване на тези проблеми са: подходяща детоксикираща диета + употреба на подходящи хранителни добавки. Започнете режима от най-близкото пълнолуние – /препоръчваме диетата да е от порядъка на 10 дни, следва няколко дневен период на захранване с обща храна/. Включват се големи количества чиста вода/поне 1 и ½ литра/, билков чай на гладно с прибавяне на малко пресен лимонов сок, прясно изцедени плодови сокове и повече пресни плодове /предимно ябълки и цитрусови/също на гладно и най-вече до обяд, покълнали житни семена, сурови орехови, бадемови, лешникови ядки, при нужда - по малко сушени плодове, свежи салати с добавка на малко количество студено пресовано растително масло и лимонов сок, може да овкусите с малко Хималайска сол. Препоръчваме добавяне на микроводорасли /АФА, Зелена енергия/ и есенциални мастни киселини/ЕМК/. Всъщност пролетта е много подходящо време по време на детоксикиращата диета да изпиете като начало 1 Пакет Лесно начало + ЕМК или да проведете поне 15-дневен прием на пробиотици с ЕМК, след което да продължите с АФА или Зелена енергия + ЕМК /вместо това може Шейк Лайтън-ап или Алое Фреш капсули, според избора или спецификата на организма/. Постарайте се да приемате поне 1 г.микроводорасли дневно /поне 3 капсули АФА или 5-6 капсули Зелена енергия/.
  •  
  • Пролетта е сезонът и на известната „пролетна умора” - в резултат на непълноценното, нерационално хранене през зимата. Организмът се задъхва от една страна от токсините, от друга страна от липсата на достатъчно жизнена енергия (частично блокирана от натрупаните токсини, частично поради недостиг на жизнено важни компоненти и биологично-активни вещества. Препоръчваме повече употреба на жива храна – свежи плодове и зеленчуци, покълнали ядки и семена, чист въздух и слънце, активен начин на живот, в допълнение с АФА/или Зелена енергия/ в по-големи количества – поне 3-4 капсули дневно, в съчетание с поне 2 л.чиста вода, чай, фрешове.
  •  
  • Пролетта е и сезонът на алергените – полените, първите УВ слънчеви лъчи на които се излагаме, насекомите. Препоръчваме внимание върху храненето (да се избягват някои алергизиращи храни като печените ядки, яйцата, животинските вътрешности, добре е да опитате да се храните по-разделно и с повече пресни плодове на гладно, т.е. да алкализирате организма си, като е желателно да проведете 1 курс с Ацидофилус, Бифидус и ЕМК, след който – Суперантиоксидант, АФА, ЕМК. Препоръчваме повече разходки на чист въздух с постепенно, бавно натоварване, както и утопреба на по-големи количества чиста вода, чай, фрешове.
  • Пролетта ни съпътства често със сърдечно-съдови, метаболитни, костно-ставни(артрити, подагра) проблеми. При хора, допълнително обременени с чернодробни проблеми (хепатити и др.), язви, високо кръвно налягане, костно-ставни изменения… препоръчваме включване на 1 опаковка Ливър-кленз(за чистене на черния дроб, след него Суперантиоксидант поне 3 месеца), Коензим Q-10 или Клетъчна енергия, ЕМК.
  •  През пролетта се засилват и хормоналните проблеми при жените (т.к. се нарушава балансът на женските полови хормони, в резултат промените в атмосферното налягане, температурата и биологичните ни часовници). Препоръчваме по-алкално хранене, както и добавка храни и билки с по-високо съдържание на женски фитохормони (например добавката Муун баланс съдържа чудесна комбинация от тях), фитохормоналния крем Муун Райс, ЕМК, а при сърдечни смущения – Коензим Q-10 или Клетъчна енергия.
  • През пролетта се обаждат често и бъбречно-каменни проблеми – пак имащи връзка с нерационалното хранене през зимата – нарушава се бариерната функция на червата, попадащите токсини в кръвта на изхода от бъбреците се натрупват във вид на камъни в бъбреците. Аналогично се образуват кристални отложения в ставите (артритни изменения , подагра). И тук естествено препоръчваме да се възстановят нормалните функции на стомашно-чревния тракт като се направи цикъл с Пакет Лесно Начало и ЕМК или Пробиотици(Ацидофилус и Бифидус + ЕМК), след това в случай на прекарани бъбречни колики – Колактив-3 и ЕМК. Следва по-продължителен цикъл с АФА и ЕМК.
Интригуващи изводи на д-р Маринова от тази пролет:

„От задължителните профилактични изследвания на мастна обмяна и кръвна захар се установи, че независимо от възрастта, след 18-годишна възраст всеки трети човек е с метаболитен проблем, което е силно обезпокоително, т.к. е първа крачка към сърдечно-съдовите заболявания.
Всеки втори човек е с наднормено тегло и затлъстяване – независимо от възрастта!
Имам чувството, че задминахме американците!
Освен това, един от най-безвредните вируси в момента предизвиква заболяване с размерите на епидемия. Заболяването протича без висока температура или с лека температура, но с водещи симптоми повръщане и разстройство. Това уж леко заболяване обаче се повлиява трудно - поради разстроените ензимни системи на храносмилателния тракт. Препоръчвам Пакет Лесно начало (или храносм.ензими и пробиотици), или алтернативно Колактив-3 + Бифидус комплекс”. 

Автори: Д-р Руми Маринова § Пенка Барозова - град Бургас






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D