неделя, 8 май 2011 г.

Новата WELLNESS Революция - Пол Зейн Пилзър

"Тази книга не е посветена на някаква мода или тенденция – тя е посветена на една нова и безкрайна необходимост, свързана с начина, по който се храним, спортуваме, спим, работим, пестим, остаряваме и почти всички други аспекти от нашия живот.
Следващият голям удар е уелнес революцията."

Откъс от книгата на Пол Зейн Пилзър "Новата Wellness революция"

"През следващите пет години допълнителни 300 милиарда долара от американската икономика ще бъдат посветени на все още сравнително непознатия уелнес бизнес, възлизащ вече на 500 милиарда долара; в речника част от значението на думата “благоденствие” се определя като: “състояние на добро здраве, особено като цел, към която се стремим активно” (подчертаването на определени думи е добавено).
Уелнес бизнесът е проактивен. Хората доброволно стават клиенти – за да се чувстват по-здрави, за да намалят ефекта от остаряването и за да не стават клиенти на бизнеса на болестите. Всички искат да бъдат клиенти на този ранен, профилактичен подход към здравето.
Изхождайки от всичко това, аз давам следното определение:
Бизнесът на болестите осигурява реактивно продукти и услуги на хора с вече съществуващо заболяване, от обикновената настинка до раковите образувания. Тези продукти и услуги се стремят да третират симптомите на болестта или да елиминират болестта.
Уелнес индустрията осигурява проактивно продукти и услуги за здрави хора (без съществуващо заболяване), за да им помогне да се чувстват по-здрави и да изглеждат по-добре, да забавят ефекта от остаряването и/или да предотвратят развитието на болести."
Книгата може да закупите от тук:
Книжарница Анхира

 Интересна статия по темата: 
http://anhira.com/pdf/Pilzer_dieta.pdf

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D