вторник, 13 януари 2015 г.

ОБИЧАЙ ВСИЧКО, НЕ СЕ ПРИВЪРЗВАЙ КЪМ НИЩО

"Трябва да осъзнаем, че нищо не е вечно. Хората в живота ни идват и рано или късно си отиват, вещите се износват и са преходни. Всичко е променливо. Има дни, когато имаме повече, и моменти, когато имаме значително по-малко. Здравето ни също не е даденост и лесно може да го загубим. Търсим сигурност и безопасност, но има моменти, когато изпадаме в безизходица. Животът не е статично явление, той е динамичен.
Много често се идентифицираме с това, което притежаваме, или с това, което нямаме, с това, което правим, или с това, което не правим. Изграждаме своя образ в унисон с мислите и разбиранията си, които доста често се променят. И когато изгубим всичко, на което се крепи нашата идентификация, се чувстваме изгубени и самотни, рухваме."
 "А всъщност истината е много простичка – да основаваме живота си на идеята, че начинът, по който се отнасяме към другите, ще определи и тяхното отношение към нас, и начинът, по който подхождаме към живота, ще е в синхрон с това, как животът ще ни отговори. В основата на тази идея е съпричастността, това да помагаме на другите. Съзнанието ни трябва да е отворено и да позволи на нови хора и нови идеи да влязат в живота ни, защото всеки може да ни бъде учител и да ни преподаде ценен урок.
Разбира се, аз знам, че не всички хора сме родени равни. Но всички ние сме част от едно цяло. И от нас зависи да променим света, в който живеем, като започнем от самите себе си. Може и да не живеем в хармоничен свят, но имаме шанса да живеем в хармония със самите себе си. Хората пропиляваме голяма част от живота си да се състезаваме един с друг, да се стремим да спечелим повече пари, да построим или купим по-големи къщи, да имаме по-бързи коли, да имаме възможно най-много материални придобивки, за да се отличаваме от другите.
Но това, което ни прави уникални и неповторими, определено не е измеримо в материални придобивки, а се крие в това, което носим дълбоко в себе си, и как се отнасяме към живота."
Автор: Даринка Янева
Можете да прочетете цялата статия в: http://www.gnezdoto.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D