петък, 18 септември 2015 г.

Единствено ТИ си отговорен за живота си!

 

Един ден, не много отдавна служителите в една голяма фирма намираща се в Сейнт Луис, щата Мисури били силно изненадани, когато при отиването сутринта на работа, на входа на сградата били посрещнати със съобщение, което гласяло:
“Вчера, човекът който възпрепятства Вашето израстване в компанията ни напусна завинаги. Каним Ви да се присъедините към нас в салона, където ще му отдадем последна почит и ще го изпратим из вечния му път.”
Първоначално, всеки от служителите се натъжил от факта, че някой от колегите му вече не е между живите, но след известно време любопитството надделяло. Всички започнали да се питат кой може да е този мистериозен колега, който така им е пречел да постигнат така мечтаното кариерно развитие. Вълнението нарастнало дори още повече, когато всички пристигнали в салона, за да отдадат последна почит.
“Кой ли е този човек, който ми е пречел? Както и да е, той поне не е вече тук!” – тези и други подобни мисли преминавали през главите на всички.
Един по един, служителите се приближавали към ковчега и когато погледнели вътре, след малко се отдръпвали, без да са в състояние да кажат нищо. Очевидно изненадата била голяма за всеки от тях. Стояли около ковчега, в пълно мълчание, сякаш някой е докоснал най-дълбоката и тайна част от душата им.
В ковчега лежало едно огледало: всеки, който погледнел вътре, виждал отражението на собственото си лице. Освен това, до огледалото имало и бележка, на която пишело:
“Има само един човек, който е способен да види ограниченията във възможностите ти – това си ТИ!”
“ТИ си единствения човек, който може да промени коренно живота си!”
“ТИ си единствения човек, който може да влияе на своето щастие, реализация и успех!”
“ТИ си единствения човек, който може да си помогне!”
Животът ти не се променя, когато шефът ти се промени, когато приятелите ти се променят, когато родителите ти се променят, когато фирмата, в която работиш се промени.
Животът ти се променя единствено когато ТИ се промениш, когато отидеш отвъд границите на вярванията си, когато осъзнаеш, че единствено ТИ си отговорен за живота си!

Неизвестен автор

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D