понеделник, 7 декември 2015 г.

Коластрата АкваСорс в сравнение с други марки





Как се отглеждат кравите, от които се добива коластрата АкваСорс? 

Храната на кравите е разнообразна и пълноценна. Тя се състои от различни треви, зърнени култури, царевица, с добавки от витамини и минерали, без антибиотични остатъци. Пестициди и фунгициди не се използват на територията на фермите. Върху животните не се прилагат антибиотици. По този начин потребителите могат да бъдат сигурни, че коластрата е възможно най-висококачествена и пълноценна. 
Коластра се отделя в първите няколко дни след раждането. 
Коя коластра се използва за продуктите на АкваСорс?
 Ние от АкваСорс предлагаме само коластра от първото издояване след раждането, защото тя е най-богата на имуноглобулини и растежни фактори. Разбира се, много по-лесно би било да наречем коластра и млякото от следващите няколко издоявания, както се прави от други производители. Но това означава да се предлага нискокачествен продукт. 
Препоръчваме, преди да си купите коластра от която и да било марка, да се уверите, че тя е именно коластра, т.е. от първото издояване след раждането. Причината някои марки коластра да са по-евтини на пазара е до голяма степен в това, че става дума за смес от коластра и преходно мляко. Така от една крава се добива много повече изходна суровина, но качеството е ниско.  По-точно казано, това не е истинска коластра, а смес от коластра и мляко на прах, която смес едва ли си заслужава парите...
Как се обработва суровата коластра, за да се стигне до готовия продукт?  
 Коластрата се суши при ниска температура, за да се съхранят максимално полезните й съставки. При това се използва цялата коластра и от нея не се отстраняват никакви нейни съставки. Така потребителите могат да са сигурни, че получават пълноценен продукт с максимална бионаличност. 
Причината АкваСорс да се откаже от новозеландската коластра е и в това, че тя се подлага на обработка преди сушене, като от нея се извличат някои много ценни съставки като ПБП, минерали, лактоферин и др., за да се продават отделно. АкваСорс не може да прави подобни компромиси и затова открихме производител, който предлага истинска висококачествена коластра.
Пролин-богатите полипептиди (ПБП) са най-важните имуномодулатори в коластрата (наричат ги също трансфер-фактори). Те са хормоноподобни вещества, които регулират работата на тимусната жлеза и чрез нея имунния отговор като цяло. Ако имунната система е прекалено слаба, ПБП я подсилват, а ако е прекалено силна, я отслабват. Затова ПБП са полезни за всеки организъм. Коластрата АкваСорс съдържа непокътнати ПБП, докато други производители извличат ПБП и ги продават отделно, което означава, че тяхната коластра не е толкова полезна за имунната система.
Имуноглобулините в коластрата се състоят от IgG (70-80%), IgA (10-15%), IgM (10-15%), IgE (следи) и IgD (следи). IgG са антитела, които унищожават различни патогенни микроби. IgA пречат на микробите да се захващат по лигавиците, а IgM подпомагат фагоцитозата (изяждането на вредните микроби). Имуноглобулините в коластрата от крави са идентични на тези в човешката, но са до 40 пъти повече! Лактоферинът свързва желязото и го носи в костния мозък, където то се използва за кръвотворене. Лишени от желязо, микробите в организма отслабват и умират.
МаркаAquaSourceДруги САЩНова Зеландия 
(Frontera, Westland)
Изходен материалСамо първото 
издояване
Първите 3 
издоявания
Първите 4
издоявания
Хранене на кравитеРазнообразни треви, 
зърна, царевица, 
с добавени витамини 
и минерали
Трева и сеноСамо трева
Следи от антибиотициНеДаДа
ИмуноглобулиниДо 50%До 25%До 11%
Цялата коластра?ДаОтчастиНе
Премахване на пролин богати полипептиди?НеДаДа
Пролин-богати полипептиди3-5%1%0,5%
Премахване на минерали и растежни фактори?НеДаДа
Лактоферин1,75%0,5%0,5%
Сушене при ниска температураДаНеНе
Засяга ли се от стомашните киселини?НеДаДа
БионаличностОтличнаДобраБедна

 В заключение може да се каже, че най-качествена е коластрата с марка AquaSource. Затова именно тя се използва от нас в кампанията "Зима без антибиотици".
Източник: http://zdravodete.com 


ПРОДУКТИ НА АКВАСОРС
 
 
Клиентска цена: за 60 капсули - 45.00лв.
                               за 120 капсули - 87.00лв.
 
Клиентска цена: за 120 капсули - 89.30лв.
Продукти на АкваСорс можете да поръчате на някой от телефоните на фирмата: 02 - 858 16 46, 02 - 859 70 04 , GSM: 088/743 71 67, 
GSM: 089/245 37 70, НАЦИОНАЛЕН ТЕЛЕФОН: 0 7003 1003.
Продуктите ще бъдат доставени на следващия работен ден, на посочения от вас адрес, чрез куриер, с наложен платеж до 18 декември включително/поради годишно приключване/, след тази дата поръчките се плащат предварително по банков път.
При заявката на продукт трябва да посочите дистрибуторски номер и име, чрез които тя да бъде направена. 
Можете да използвате моя №: К 50018799, Маргарита Колева.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря Ви за коментара :D